Wednesday , 18 September 2019

Home » Jeugdopleiding » Clubs » Willem II U16 in Londen – Deel 2

Willem II U16 in Londen – Deel 2

May 7, 2015 4:09 pm by: Category: Clubs Leave a comment A+ / A-

In het eerste weekend van mei vertrok de U16 van Willem II Voetbal Academie uit Tilburg naar Londen voor een oefentrip met wedstrijden tegen Barnet, Tottenham Hotspur en West Ham United. Daarnaast bezochten ze het Emirates Stadium van Arsenal en werd een bezoekje gebracht aan het centrum van Londen.

Drieluik Tottenham Hotspur & West Ham United

Zondagochtend vertrok de hele groep na opnieuw een Engels ontbijtje richting de Training Ground van Tottenham Hotspur. Daar aangekomen bleek hoe streng men in Engeland is wanneer het gaat om jeugdcomplexen. Na uitgelegd te hebben wie we waren en na een check bij de beveiliging mochten we door de slagbomen het terrein op. Onmiddellijk werd duidelijk waarom er geen pottenkijkers waren geoorloofd op dit complex. Het gras was duidelijk heilig. Maar liefst 11! biljartlakens en een prachtige indoorhal werden geflankeerd door het afgesloten trainingsdeel van het eerste elftal. Een adembenemend mooi complex waarvan de Willem II’ers direct gemotiveerd raakte.

Willem II U16 Londen(2)Willem II U16 Londen(3)

Tottenham Hotspur U16 – Willem II U16 2-0

Het eerste duel van het drieluik, dat bestond uit wedstrijden van 2x 20 minuten, was tussen gastheer Tottenham en Willem II. Na een uitgebreide warming-up op een van de prachtig gelegen grasvelden waar het Engelse voetbalweer uit de wolken kletterde gingen beide ploegen onmiddellijk fel van start. Het verschil met het duel tegen Barnet van de dag ervoor was groot en het tempo lag vele malen hoger. Een gelijkenis was er ook, want Willem II kreeg opnieuw een penalty tegen. Wederom wat makkelijk gegeven maar de bal lag binnen vijf minuten al op elf meter. De spits van Tottenham ging achter de bal staan en schoot de bal eenvoudig door het midden binnen. Hierna schakelde Willem II een tandje bij en ontstond er een gelijk opgaand duel tussen twee teams die de aanval zochten in een razendsnel tempo. Het leverde Willem II enkele kansen op maar het vizier stond nog niet op scherp bij de Tilburgers. De doelman of de scherpte dwarsboomden de bezoekende ploeg en zo stond het na 20 minuten nog 1-0 voor Tottenham.

De tweede helft ging even furieus als de eerste van start en ditmaal was het Willem II dat al snel een penalty kreeg. Een versnelling op de achterlijn van Mitchell was de verdediger te machtig die hem vervolgens onderuit trok. Mitchell tartte echter het lot door de penalty die hij zelf had veroorzaakt te nemen en ondanks dat de bal aardig was ingeschoten redde de keeper knap en bleef de 1-0 stand staan. Hierna werd het duel vooral op het middenveld uitgevochten en wisten beide ploegen maar moeilijk kansen te creëren. Net voor tijd besliste Spurs het duel. Na een prachtige overstap in de as kon een middenvelder vrij uithalen die de bal met een venijnige stuit keurig in de benedenhoek knalde. Hiermee won Tottenham Hotspur het vermakelijke duel met 2-0.

DSC_0050

Tottenham Hotspur U16 – West Ham United U16 2-3

Het Engelse onderonsje wat hierna volgde werd een waar spektakelstuk. Tottenham gaf de jonkies wat speeltijd waarmee de gemiddelde lengte op het middenveld zakte tot onder de 1.50 meter. Dit deed echter niks af aan het spelbeeld dat op en neer golfde met kansen over en weer. Met name de ijzersterke voorhoede van West Ham United bleek in de omschakeling vliegensvlug en de spits was een ware goalgetter. In twee tot drie passen waren de mannen van West Ham aan de overkant en de doelman van Tottenham kreeg genoeg te doen. Na een 1-1 ruststand was het West Ham dat op voorsprong kwam uit een vlijmscherpe counter waarna een prachtige aanval over de rechtervleugel Tottenham weer langszij bracht. Het slotakkoord was echter opnieuw voor de beresterke spits, die werd gelanceerd en de bal eenvoudig langs de doelman schoof. 2-3 dus voor West Ham United en Willem II kon zijn borst natmaken voor de laatste ontmoeting van de trip.

Willem II U16 – West Ham United U16 1-1

Willem II ging in het laatste duel van deze oefentrip in Londen als een speer uit de startblokken. Al in de eerste minuut was het spits Jan die vanaf een meter of twintig de bal controleerde en hem vervolgens snoeihard in de verre hoek krulde. Een snelle voorsprong voor Willem II, dat door ver vooruit te verdedigen de snelle spitsen van West Ham buitenspel te zetten. Dit liep in de eerste helft aardig, waardoor West Ham maar moeilijk kon uitbreken. Willem II had het beste van het spel en leek geaasd om de trip met een overwinning af te sluiten. Kansen waren er nog genoeg, toen Mitchell na een knappe actie de buitenkant van de paal raakte en Mike van dichtbij niet wist af te drukken. Hiermee bleef de stand na 20 minuten spelen 1-0 voor Willem II en werd er gefloten voor de rust.

Na de rust bleek de scherpte en de kracht even weg te zijn gevloeid en waar het de eerste helft nog telkens goed wist te stappen ging het na rust eenmaal mis. De spits wist onmiddellijk te profiteren en nadat hij zijn directe tegenstander had gepasseerd ging hij ook nog om de doelman heen en schoof de bal in het lege doel. Hierna opende Willem II nog een waar slotoffensief om toch nog de winst te pakken maar de vele kansen werden niet benut. Zo raakte Tim nog van dichtbij keihard de lat en schoot Vasco een afvallende bal net voorlangs. Hierdoor eindigde het duel in 1-1 en sloot Willem II de trip af met een gelijkspel.

Willem II U16 Londen

Alle teams gingen nog gezamenlijk op de foto waarna de spelers genoten van een pastamaaltijd en iedereen vervolgens in de bus stapte voor de terugreis. Na een soepele terugtocht kwam men rond half elf aan waar de trip was begonnen, op de parkeerplaats van het Koning Willem II stadion waarna men huis keerde van een geslaagde trip.

Willem II U16 in Londen – Deel 2 Reviewed by on . In het eerste weekend van mei vertrok de U16 van Willem II Voetbal Academie uit Tilburg naar Londen voor een oefentrip met wedstrijden tegen Barnet, Tottenham H In het eerste weekend van mei vertrok de U16 van Willem II Voetbal Academie uit Tilburg naar Londen voor een oefentrip met wedstrijden tegen Barnet, Tottenham H Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top