Thursday , 25 April 2019

Home » Bloggers » Art Langeler » We maken stappen – Art Langeler

We maken stappen – Art Langeler

March 2, 2015 9:21 am by: Category: Art Langeler Leave a comment A+ / A-

Verbouwen
Het is overal te lezen en te zien; PSV gaat verbouwen. Nadat ikzelf een jaar geleden al het een en ander aankondigde met kunstgrasveld (ondertussen gerealiseerd), 4×4 veldje op De Herdgang (in maart start de aanleg), verbouwing trainerskamer naar flexplekken en verbouwing bestuurskamer Herdgang (ook al klaar en in gebruik) kwamen er dit jaar nog grotere plannen bij. Nou is het per definitie niet zo dat we per se moeten verbouwen; De Herdgang is weliswaar niet meer spatje-nieuw maar ook zeker niet verouderd. Wel is het zo dat als we onze vorig jaar nieuw ingezette visie (helft eerste selectie eigen opgeleide spelers, beste opleiding van Nederland en subtop Europa) waar willen maken, we stappen moeten zetten. Niet om de spelers extra te verwennen maar wel om de juiste voorwaarden te creëren om de kans voor de spelers het grootst te maken op sportief succes. De beste trainers, de beste spelers, de beste faciliteiten zijn de ingrediënten die moeten zorgen voor succes op korte en lange(re) termijn.

Academie Zenit bezocht
Toen Toon Gerbrands in een speech ook het een en ander verkondigde was het hek van de dam en kreeg iedereen volgens mij het idee dat het complex al verbouwd is… zover is het nog niet, ik zal even proberen de gang van zaken te schetsen. Op dit moment is er een commissie in het leven geroepen die om de week bij elkaar zal komen. De leden geven input vanuit technische kant over de inhoud. Daarbij moet je denken aan zaken als kleedkamers, fitnessruimte, klaslokalen, mogelijkheid tot motorisch onderwijs (lees: gym), ruimtes voor het fieldlab, kantoorruimtes, spelershome, kantine, tribune, licht, parkeergelegenheden, veld, opslagruimte, enzovoorts. Je kan het maar één keer doen dus even goed nadenken over het een en ander lijkt me geen overbodige luxe. In dat kader heb ik samen met André Ooijer gisteren de academie van Zenit Sint-Petersburg bezocht. Bevlogen vertelde Henk van Stee (momenteel technisch directeur van Zenit maar de afgelopen jaren directeur van de academie) over hetgeen zij hebben staan. Indrukwekkend. De grote opblaashal (die ik voor PSV niet nodig acht) behapte 2 velden, in de 4 maanden per jaar dat er sneeuw ligt in Rusland kunnen zij daar trainen. Verder eigenlijk niet zo heel veel dingen die wij niet hebben of niet gaan hebben.

Modern en functioneel plan
Mooi complex, beetje Rusland-stijl (grauw, strak, vol discipline) maar toch ook wel uitnodigend. In de komende weken ga ik ook op bezoek bij Manchester United, Manchester City en Liverpool. Dit past goed in twee dagen, ligt dicht bij elkaar. Ik ga er niet heen omdat wij het zo willen als zij, maar juist om te kijken waar wij nog niet aan gedacht hebben. Met name bij City ligt het nieuwste en modernste complex van Europa momenteel, ik ben benieuwd. Ook in Den Haag en Alkmaar wordt er verbouwd en ook daar zal ik de komende weken even gaan kijken. Hopelijk hebben we daarna genoeg input om tot een verantwoord modern en functioneel plan te komen. Directielid Peter Fossen heeft samen met de huisarchitect al een eerste animatie gemaakt van het een en ander, daar word ik wel warm van kan ik je zeggen! Als het aan mij ligt starten we dan in het voorjaar met de eerste fase van de verbouwing, het complex speelklaar maken voor alle wedstrijden van Jong PSV in de Jupiler League. Natuurlijk wel met de restrictie van vergunningen, financiering, voortschrijdend inzicht etc. maar hopelijk ook met volle kracht vooruit!

Nul doorstroom
Er is één ding dat er in Rusland bij Zenit speelt dat wij ten aller tijde moeten voorkomen; de doorstroom daar van jeugd naar het eerste team is nihil… misschien ook niet zo gek als je eind augustus nog even spelers als Witsel en Hulk koopt voor weet ik hoeveel miljoen… Wij bij PSV moeten er voor zorgen dat middels continuïteit van beleid de komende jaren er een soepele en logische doorstroom ontstaat van jeugd naar het eerste team. Zoals al vaker gezegd: we maken stappen, zijn er nog niet maar laten zichtbaar vooruitgang zien!

Art Langeler
Hoofd Jeugdopleiding

Art-Langeler

 

Bron: psvjeugd.nl

We maken stappen – Art Langeler Reviewed by on . Verbouwen Het is overal te lezen en te zien; PSV gaat verbouwen. Nadat ikzelf een jaar geleden al het een en ander aankondigde met kunstgrasveld (ondertussen ge Verbouwen Het is overal te lezen en te zien; PSV gaat verbouwen. Nadat ikzelf een jaar geleden al het een en ander aankondigde met kunstgrasveld (ondertussen ge Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top