Saturday , 17 August 2019

Home » Bloggers » Roger Bongaerts » Voetbaltalent – Roger Bongaerts (1)

Voetbaltalent – Roger Bongaerts (1)

February 13, 2014 10:47 am by: Category: Roger Bongaerts Leave a comment A+ / A-

Voetbaltalent

Binnen het voetbal is Talent een modewoord geworden. Bij Talent hoort Talentherkenning en Talentontwikkeling, oftewel scouting en jeugdopleiding. Een rondje langs de internationale velden leert dat iedereen hier verschillend over denkt. Van verschillende definities van Talent tot andere opvattingen over hoe talent nu te herkennen en dit verder te ontwikkelen tot betaald voetballer. Oftewel het maximale halen uit de potentie van een speler.

Voor mij is het hebben van talent het startpunt, de basis. Iedere voetballer heeft verschillende kwaliteiten en eigenschappen maar niet elke voetballer kan betaald voetballer worden. Sommige van deze kwaliteiten en eigenschappen zijn al op jonge leeftijd te herkennen zoals bv technische vaardigheden, inzicht, snelheid, liefde voor het spel. Andere worden pas op latere leeftijd zichtbaar of zijn te ontwikkelen (fysiek, groeivermogen, teamtactische aspecten)

VVV_D2

Voor het verder ontwikkelen van talent en vaardigheden (op elk niveau) is het belangrijk dat er vanuit een duidelijke visie een omgeving wordt gecreëerd en gefaciliteerd waarin dit mogelijk wordt gemaakt, In mijn visie past het meesterschapsklimaat hier het beste bij.  Binnen deze omgeving kan een speler zich verder ontwikkelen en ontplooien.

Talent wordt bepaald door de context. Binnen elke club of voetbalcultuur is de definitie van talent en de omgeving waarin het talent opgeleid wordt verschillend. Een blauwdruk van talentontwikkeling bestaat  niet. Wat belangrijker is dat elke club een visie ontwikkeld over talentherkenning en talentontwikkeling en naar aanleiding van deze visie Talent definieert en opleidt.

Graag daag ik jullie (trainers, coaches, clubs) uit om zelf een definitie van voetbaltalent op te stellen aan de hand van jullie visie op talentherkenning en talentontwikkeling.

In mijn volgende blogartikel zal ik mijn visie hierop geven.

Veel succes

Roger Bongaerts

Hoofd Opleiding VVV-Venlo
Grondlegger Total Soccer Method

Roger Bongaerts

Voetbaltalent – Roger Bongaerts (1) Reviewed by on . Voetbaltalent Binnen het voetbal is Talent een modewoord geworden. Bij Talent hoort Talentherkenning en Talentontwikkeling, oftewel scouting en jeugdopleiding. Voetbaltalent Binnen het voetbal is Talent een modewoord geworden. Bij Talent hoort Talentherkenning en Talentontwikkeling, oftewel scouting en jeugdopleiding. Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top