Thursday , 25 April 2019

Home » Bloggers » Terry Westley: ‘Buitenlandse trip goede ervaring’

Terry Westley: ‘Buitenlandse trip goede ervaring’

April 9, 2015 10:11 am by: Category: Bloggers, Interviews HJO Leave a comment A+ / A-

Terry Westley is hoofd jeugdopleidingen bij West Ham United en hij geeft regelmatig een update van de gang van zaken bij de jeugdopleiding van de Londense ploeg. Deze keer beschouwt hij de buitenlandse trip van de U17 en het nieuwe contract van Manny Onariase.

Tijdens de internationale break heeft ons U17 team deelgenomen aan een internationaal toernooi in Abu Dhabi en ik kan met trots zeggen dat ze hier fantastisch hebben gepresteerd. Ze zijn inmiddels veilig en wel teruggekeerd van deze prachtige ervaring. Van de drie gespeelde wedstrijden werd er één gewonnen, één gelijk gespeeld en één verloren. Dit in een deelnemersveld van over de hele wereld met een team uit Japan, een uit Spanje en de gastheer Al Ain FC.

De groep vanuit ons was een erg jong team omdat onze taak bij de Academy is om nieuwe uitdagingen en ervaringen voor onze jeugdspelers te faciliteren. Dit zodat zij kunnen leren en zichzelf ontwikkelen en daarnaast een buitenlandse trip ervaren, wat voor veel spelers nieuw was.

Ik sprak met James Rowe, onze assistent-hoofd jeugdopleidingen die met het team was meegereisd. Hij was zeer onder de indruk van de prestaties en ook van de manier waarop de spelers zichzelf staande hielden. Een groot aantal jonge spelers hebben zichzelf laten zien wat duidelijk een positief punt is. Als gevolg van deze ervaring willen we ook volgend jaar weer graag op een dergelijke trip.

Een ander positief punt voor iedereen bij de Academy is dat de veelbelovende centrale verdediger Manny Onariase een profcontract heeft getekend bij de club. Het feit dat hij nog in het bezit was van een jeugdcontract geeft aan hoe hard hij heeft gewerkt dit seizoen. Het is een fantastische prestatie van hem en een trotse dag voor iedereen die hem kent. En uiteraard is het ook een fijn moment voor iedereen binnen de Academy aangezien dit een teken is dat we op de goede weg zitten.

Manny zat al op de bank bij het eerste elftal tegen Arsenal vorige maand en nu, net als Reece Oxford en Reece Burk, moet hij blijven werken om een vaste plek in het eerste elftal te krijgen. Het is een zeer lastige opdracht omdat er zoveel goede spelers voor hem zijn, maar hij heeft een kans en we zullen alles doen om hem te helpen om die speler te worden waarvan wij weten dat hij het kan zijn. Het is zeer positief voor hem persoonlijk en hij verdient het met het harde werk dat hij ervoor doet.
Tenslotte, onze U21 heeft zich ingeschreven voor het Hong Kong Soccer Sevens toernooi dat eind mei plaats zal vinden. We zijn hiervoor uitgenodigd, wat altijd fijn is. Ik ben zelf in mijn tijd bij Birmingham City al eens eerder bij het toernooi geweest en weet wat we kunnen verwachten. Het is een zeer snel toernooi waar fysiek veel gevraagd wordt van de jongens. Het wordt in uitdagende omstandigheden gespeeld en is daarmee een andere type ervaring voor de spelers.

Het deelnemersveld kent een aantal sterke deelnemers met onder andere Ajax, Newcastle United, Aston Villa en Leicester City. Het is een echte uitdaging en net als bij de Abu Dhabi trip hopen we op een positieve ervaring.

Op kortere termijn hebben onze U21 en U18 weer wedstrijden deze week. We hopen dat onze jonge spelers zich blijven ontwikkelen en zowel individuele als teamprestaties zullen leveren.

Terry Westley
Hoofd Jeugdopleidingen

Terry Westley West Ham United

 

Bron: whufc.com

Terry Westley: ‘Buitenlandse trip goede ervaring’ Reviewed by on . Terry Westley is hoofd jeugdopleidingen bij West Ham United en hij geeft regelmatig een update van de gang van zaken bij de jeugdopleiding van de Londense ploeg Terry Westley is hoofd jeugdopleidingen bij West Ham United en hij geeft regelmatig een update van de gang van zaken bij de jeugdopleiding van de Londense ploeg Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top