Thursday , 25 April 2019

Home » Jeugdopleiding » Clubs » FC Utrecht traint spelers en trainers in Australië

FC Utrecht traint spelers en trainers in Australië

April 17, 2015 10:12 am by: Category: Clubs Leave a comment A+ / A-

Trainer/coach Nick Vreeman van FC Utrecht O9 en Paul Voois, Assistent Hoofd Jeugdopleiding van de club uit de Domstad, verblijven op dit moment in Australië en dragen daar hun kennis over op jeugdspelers en trainers. De trip is een resultaat van de samenwerking tussen FC Utrecht en Global Image Sports.

“Na een vlucht van ruim twintig uur werden we in Brisbane, samen met twee jeugdtrainers van het Italiaanse Chievo Verona, ontvangen door oud-speler George Cowie van West Ham United”, vertelt Voois vanuit Oceanië. “Op woensdag en donderdag hebben we zeventig kinderen training gegeven aan de Sunshine Coast tijdens een regionaal kamp. Het ging daar om het hebben van plezier én beter leren voetballen.”

In Brisbane kregen negentig kinderen, een dag later, training van Vreeman. “Ik focuste me daar op het trainen van de coaches”, aldus Voois. “Hen heb ik handvatten gegeven in het efficiënter geven van trainingen en het begeleiden van kinderen van verschillende leeftijdsgroepen.”

Op zondag vervolgden Vreeman en Voois hun werkzaamheden aan de Gold Coast. “Daar werd een zogeheten National Camp gehouden”, legt Voois uit. “We gaven er twaalf trainingen, er werd een toernooi gehouden en we hebben een presentatie gegeven over de FC Utrecht Academie. Er werd erg enthousiast gereageerd op onze bijdrages. We merkten dat FC Utrecht in Australië erg bekend is, ook al vanwege Tommy Oar, Michael Zullo en Adam Sarota natuurlijk.”

Tijdens de achtste dag van het verblijf van het Utrechtse duo Down Under bekeken Vreeman en Voois twaalf (!) wedstrijden. “Met die duels als vertrekpunt konden we aan de slag, om uiteindelijk later in de week een team met de meest talentvolle spelers te coachen.”

Een presentatie werd op dag tien gegeven en daarin werden onder meer beelden getoond van de Twin Games-wedstrijd FC Utrecht O10 – Ajax O10. “Het zien van die beelden, maakte veel indruk op de spelers”, zegt Voois. “Ze waren onder de indruk van Zoudenbalch, het verderop zichtbare Stadion Galgenwaard en vonden het spelniveau erg hoog.”

 

Bron: fcutrecht.nl

FC Utrecht traint spelers en trainers in Australië Reviewed by on . Trainer/coach Nick Vreeman van FC Utrecht O9 en Paul Voois, Assistent Hoofd Jeugdopleiding van de club uit de Domstad, verblijven op dit moment in Australië en Trainer/coach Nick Vreeman van FC Utrecht O9 en Paul Voois, Assistent Hoofd Jeugdopleiding van de club uit de Domstad, verblijven op dit moment in Australië en Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top