Sunday , 21 July 2019

Home » Jeugdopleiding » Toernooien » FC Twente D1 wint toernooi Zakynthos FC

FC Twente D1 wint toernooi Zakynthos FC

April 22, 2015 10:11 am by: Category: Toernooien Leave a comment A+ / A-

FC Twente D1 was afgelopen week te gast op het Griekse eiland Zakynthos en heeft daar een mooie toernooizege geboekt. Na enige dagen van ontspanning, wat lichte trainingen en een oefenduel werd het toernooi uiteindelijk over drie dagen uitgespreid. Door de fysieke tegenstanders en de warme temperaturen werd het uiteindelijk een slijtageslag waarbij het team van trainer Abdi Hassan verdiend als winnaar uit de bus kwam. Gemakkelijk ging het allemaal niet in alle duels die zijn gespeeld. Elke wedstrijd duurde 2x 30 minuten en dat kostte de nodige energie van alle deelnemende teams.

In het eerste pouleduel tegen het fysiek sterke Danaos U14 werd een moeizaam gelijkspel behaald nadat de Tukkers al vroeg in de wedstrijd op achterstand waren gekomen maar toch goed in de wedstrijd terugkwamen. Het tweede pouleduel tegen Ajax Kalamantas U14 was van FC Twente-zijde wellicht het beste duel op dit toernooi maar wederom kwam de ploeg eerst op een snelle achterstand. De manier waarop de wedstrijd vervolgens werd omgebogen tot een overwinning was indrukwekkend en bovendien een lust voor het oog. Het derde pouleduel tegen Paniliakos U14 was vervolgens een teleurstellend duel ondanks een vroege voorsprong. In de loop van het duel kon de Griekse tegenstander gelijkmaken en dat vasthouden tot het einde toe.

De laatste toernooidag moest de beslissing brengen over plaatsing voor de finale. Eerst moest worden afgerekend met het zwakke Zakynthos U14 en dat lukte vrij gemakkelijk. Vervolgens volgde het beslissende duel tegen Anixi U14 dat goed aan het toernooi was begonnen maar op de laatste speeldag alles kansen op een goede klassering verspeelde. Dankzij een mooie treffer vanuit de vrije trap wist FC Twente zich te plaatsen voor de finale waarin wederom moest worden aangetreden tegen Danaos.

In die finale kwam FC Twente al snel op voorsprong en wist dit vlak na rust te verdubbelen. De tegenstander kwam nog terug in de wedstrijd en probeerde met alle mogelijke middelen de gelijkmaker te forceren. Verdedigend stond het bij de Tukkers echter als een huis en kon een mooie toernooizege worden bijgeschreven. Een zwaar toernooi met veel fysieke tegenstand is tot een goed einde gebracht en kon met een prachtige overwinning en beker worden afgesloten. Terugkijkend op het toernooi overheerst een grote tevredenheid en was het voor veel jonge spelers een bijzondere ervaring waar ze met veel plezier op terug kunnen kijken en hun voordeel kunnen halen in hun verdere sportieve ontwikkeling.

FC Twente – Danaos U14 1-1 (Kao)
FC Twente – Ajax Kalamantas U14 2-1 (Seppenwoolde, Olde Weghuis)
FC Twente – Paniliakos U14 1-1 (Scheperman)
FC Twente – Zakynthos U14 7-0 (Kao 2x, Seppenwoolde 2x, Olde Weghuis,
Wehmeyer, Solino Overmars)
FC Twente – Anixi U14 1-0 (Hofste)

Finale:
FC Twente – Danaos U14 2-1 (Seppenwoolde, Wehmeyer)

Selectie FC Twente: Goossen, Hardieck, Hofste, Ruijter, Olde Weghuis,Wehmeyer, Kao, Velthuis, van de Belt, Selfhout, Scheperman, Dennen, Quispel, Sluijter, Seppenwoolde, Solino Overmars.

 

 

Bron: fctwente.nl

FC Twente D1 wint toernooi Zakynthos FC Reviewed by on . FC Twente D1 was afgelopen week te gast op het Griekse eiland Zakynthos en heeft daar een mooie toernooizege geboekt. Na enige dagen van ontspanning, wat lichte FC Twente D1 was afgelopen week te gast op het Griekse eiland Zakynthos en heeft daar een mooie toernooizege geboekt. Na enige dagen van ontspanning, wat lichte Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top