Sunday , 21 July 2019

Home » Jeugdopleiding » Toernooien » EK U17: Oranje opnieuw gelijk

EK U17: Oranje opnieuw gelijk

May 13, 2015 9:45 am by: Category: Toernooien Leave a comment A+ / A-

Oranje U17 heeft op het EK in Bulgarije ook de tweede wedstrijd niet in winst weten om te zetten. De groepswedstrijd tegen Engeland eindigde na een eigen doelpunt en een benutte strafschop in 1-1.

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Ierland begon Oranje ook tegen Engeland niet veelbelovend. De Engelsen hadden het initiatief en na een kleine twintig minuten spelen kwam het dan ook verdiend op voorsprong. Een ietwat ongelukkig moment van Manchester United-verdediger Timoty Fosu-Mensah, die de bal in eigen doel gleed, bezorgde Engeland een 1-0 voorsprong.

Na rust knokte het elftal van Maarten Stekelenburg zich terug in de wedstrijd en wist het ook kansen te creëren. Nadat Dani de Wit eerst een teenlengte te kort kwam om de gelijkmaker binnen te tikken werd hij even later onderuit gehaald, waarna de bal op de stip ging. Ajacied Reda Boultam ging achter de bal staan en schoot kalm de 1-1 binnen, waarna beide ploegen niet meer tot scoren kwamen.

Hiermee komt Oranje U17 na twee duels op even zoveel punten en heeft het dankzij de andere uitslagen nog steeds alles in eigen hand. Om door te gaan heeft het wel een overwinning nodig in de laatste groepswedstrijd tegen Italië, dat vier punten haalde uit de eerste twee duels.

Opstelling Nederland: Bijlow, Troupée (25. Malen), Fosu-Mensah, Knoester, Van drongelen, Eiting, Boultam, Bijleveld, De Wit, Dilrosun en Grot.

Opstelling Engeland: Woolston, Yates, Dasilva, Oxford, Collinge, Edun, Edwars, Arnold, Kane, Willock en Mavididi

EK U17: Oranje opnieuw gelijk Reviewed by on . Oranje U17 heeft op het EK in Bulgarije ook de tweede wedstrijd niet in winst weten om te zetten. De groepswedstrijd tegen Engeland eindigde na een eigen doelpu Oranje U17 heeft op het EK in Bulgarije ook de tweede wedstrijd niet in winst weten om te zetten. De groepswedstrijd tegen Engeland eindigde na een eigen doelpu Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top