Sunday , 21 July 2019

Home » Jeugdopleiding » Toernooien » EK U17: Oranje opent met doelpuntloos gelijkspel

EK U17: Oranje opent met doelpuntloos gelijkspel

May 7, 2015 2:01 pm by: Category: Toernooien Leave a comment A+ / A-

Vandaag begon voor Oranje U17 het EK in Bulgarije. In een poule met Ierland, Engeland en Italië moet het de prestatie van vorig jaar, toen Nederland tweede werd, zien te evenaren of zelfs verbeteren. Het begon met een valse start tegen een stug Ierland, dat de talenten op 0-0 wist te houden.

Vooral in de eerste helft leek Oranje na een harde beginfase op weg naar een verdiende voorsprong, maar onder meer Ajacieden Dani de Wit en Carel Eiting vonden het net niet. Hierdoor bleef de gelijke stand op het bord en hielden de Ieren de rijen gesloten.

Ook in de tweede helft was Oranje lange tijd de betere maar wist het veldoverwicht niet om te zetten in doelpunten. In de slotfase beet Ierland zelfs nog wat van zich af en Justin Bijlow moest zelfs nog handelend optreden om een nederlaag te voorkomen. Oranje kon zelf amper meer gevaarlijk worden en moest genoegen nemen met een puntendeling.

De ploeg van coach Maarten Stekelenburg speelt zondag de tweede poulewedstrijd tegen Engeland U17 alvorens er volgende week wordt afgesloten tegen Italië.

Opstelling Oranje U17:
Bijlow, Troupée, Fosu-Mensah, De Ligt, Van Drongelen, De Wit, Eiting, Peeters (Bijleveld), Fernandes, Robertha (Malen), Dilrosun.

EK U17: Oranje opent met doelpuntloos gelijkspel Reviewed by on . Vandaag begon voor Oranje U17 het EK in Bulgarije. In een poule met Ierland, Engeland en Italië moet het de prestatie van vorig jaar, toen Nederland tweede werd Vandaag begon voor Oranje U17 het EK in Bulgarije. In een poule met Ierland, Engeland en Italië moet het de prestatie van vorig jaar, toen Nederland tweede werd Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top