Thursday , 23 May 2019

Home » Jeugdopleiding » Toernooien » EK U17: België naar kwartfinales

EK U17: België naar kwartfinales

May 13, 2015 10:45 am by: Category: Toernooien Leave a comment A+ / A-

In Bulgarije wordt momenteel het EK U17 gespeeld, waar zowel Nederland als België in actie komt. Waar Nederland in de laatste wedstrijd nog alles op alles moet zetten voor een plek in de kwartfinales heeft België dat ticket al binnen.

De Belgen waren ingedeeld in een groep met favoriet Duitsland, Tsjechië en Slovenië. Het opende het toernooi tegen de zwaarste tegenstander uit de poule, Duitsland. De wedstrijd werd met 2-0 verloren en dus moest België in de overige duels vol aan de bak om de kwartfinales nog te bereiken.

Het tweede duel was tegen Tsjechië, dat het eerste duel van Slovenië had gewonnen. De Belgen liepen echter als een trein en denderde met 3-0 over de Tsjechen heen, waarna de derde wedstrijd beslissend zou zijn voor de tweede plek in de poule. Duitsland had de volle winst en leek hiermee vrijwel zeker van een plaats in de knock-out fase.

In het laatste duel van de groepsfase troffen de Belgen Slovenië, dat na een spannend duel uiteindelijk verdiend over de knie werd gelegd. Na vele gemiste kansen duurde het tot in de laatste minuut tot België de wedstrijd wist te winnen. Door de nederlaag van Tsjechië tegen Duitsland eindigt België keurig als tweede in de poule en staat het in de kwartfinales. Hierin treft het Kroatië, dat verrassend eerste eindigde boven de leeftijdsgenoten van Spanje.

EK U17: België naar kwartfinales Reviewed by on . In Bulgarije wordt momenteel het EK U17 gespeeld, waar zowel Nederland als België in actie komt. Waar Nederland in de laatste wedstrijd nog alles op alles moet In Bulgarije wordt momenteel het EK U17 gespeeld, waar zowel Nederland als België in actie komt. Waar Nederland in de laatste wedstrijd nog alles op alles moet Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top