Thursday , 23 May 2019

Home » Jeugdopleiding » Toernooien » EK U17: België naar halve finale

EK U17: België naar halve finale

May 18, 2015 10:27 am by: Category: Toernooien Leave a comment A+ / A-

De Nationale U17 hebben Kroatië geklopt in de kwartfinales van het EK in Bulgarije. Bij 1-1 na 80 minuten, won België de strafschoppenreeks met 3-5.

Deze wedstrijd kende een rustige beginfase. Pas in minuut 25 kreeg België een eerste kans, maar het schot van Club-speler Dennis Van Vaerenbergh werd gestopt door de Kroatische doelman. Na een mooie Belgische combinatie ging het schot van Thuys ver over. Kroatië kreeg een hoekschop in minuut 34. Seigers ontzette de bal die door Lovren opnieuw richting het Belgische doel werd geschoten waar Majić de 1-0 maakte met een prachtige hakbal. België bereikte de rust met een 1-0 achterstand.

Na tien minuten in de tweede helft tipte Teunckens een kopbal van Kalaica over het doel. Drie minuten later verstuurde Thuys een lange bal waarop de Kroatische verdediging zich totaal verkeek. Azzaoui profiteerde optimaal van dit mistasten om er 1-1 van te maken. Een uitstekend schot van Rigo werd nog tot corner verwerkt door de Kroatische doelman. De 1-1 bleef op het scorebord staan en beide teams maakten zich op voor de strafschoppenreeks. Daarin stopte de Belgische doelman al snel een Kroatische poging. België bleef foutloos en won uiteindelijk met 3-5.

Dankzij dit fantastisch resultaat kwalificeren de U17 zich niet enkel voor de halve finales van het EK (op 19/5 tegen Frankrijk of Italië), maar hebben de jonge Belgen ook hun ticket beet voor het WK U17 dat in oktober in Chili plaatsvindt.

 

Bron: clubbrugge.be

EK U17: België naar halve finale Reviewed by on . De Nationale U17 hebben Kroatië geklopt in de kwartfinales van het EK in Bulgarije. Bij 1-1 na 80 minuten, won België de strafschoppenreeks met 3-5. Deze wedstr De Nationale U17 hebben Kroatië geklopt in de kwartfinales van het EK in Bulgarije. Bij 1-1 na 80 minuten, won België de strafschoppenreeks met 3-5. Deze wedstr Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top