Friday , 31 August 2018

Home » Jeugdopleiding » Toernooien » EK U17: België mist finale op haar na

EK U17: België mist finale op haar na

May 20, 2015 10:04 am by: Category: Toernooien Leave a comment A+ / A-

In Bulgarije is momenteel het EK U17 volop aan de gang. Nadat België de poulefase overleven had en in de kwartfinale Kroatië had verslagen trad het nu aan in de halve finale tegen Frankrijk.

Evenals in het duel met Kroatië stond er na 90 minuten voetbal een 1-1 stand op het scorebord. Na 23 minuten kwamen de Fransen op voorsprong via Edouard, die net voor rust de uitgelezen mogelijkheid kreeg om het duel te beslissen. Vanaf elf meter zag hij zijn inzet echter gekeerd worden.Na rust was het verdediger Seigers die de bal binnen knikte en beide ploegen op gelijke hoogte bracht, waarna penalty’s uitkomst moesten brengen.

Waar de Belgen in de kwartfinale in de strafschoppenreeks met Kroatië nog met 5-3 aan het langste eind trokken was het nu de beurt aan Frankrijk. Met name doelman Luca Zidane, zoon van Zinedine, werd de grote held. Hij stopte maar liefst drie penalty’s en zag nog een inzet naast het doel verdwijnen waardoor Frankrijk met 2-1 na strafschoppen een finaleplaats veilig stelde. Hierin treft het Duitsland, dat de andere halve finale met 1-0 won van Rusland.

 

 

EK U17: België mist finale op haar na Reviewed by on . In Bulgarije is momenteel het EK U17 volop aan de gang. Nadat België de poulefase overleven had en in de kwartfinale Kroatië had verslagen trad het nu aan in de In Bulgarije is momenteel het EK U17 volop aan de gang. Nadat België de poulefase overleven had en in de kwartfinale Kroatië had verslagen trad het nu aan in de Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top