Sunday , 20 October 2019

Home » Coaches » Coaches Nationaal » De eerste helft van het seizoen bij Feyenoord onder 18

De eerste helft van het seizoen bij Feyenoord onder 18

January 13, 2014 1:47 pm by: Category: Coaches Nationaal, Jan Gösgens Leave a comment A+ / A-

De eerste helft van het seizoen bij Feyenoord onder 18

We zijn dit seizoen begonnen op 22 juli. Samen met de onder 19 starten we altijd een week eerder dan de onder 17 en 16. De jongere teams starten nog later.

Grofweg kunnen we de eerste helft van het seizoen als volgt indelen:

– De voorbereiding: juli/augustus.

– Start competitie: sept/oktober.

– Richting de feestdagen: nov/december.

Vooral de voorbereiding vind ik een heerlijke periode. De jongens hebben nog vakantie tot 1 september dus we kunnen erg gericht werken en hebben veel tijd over voor extra zaken.

Met extra zaken bedoel ik gesprekken met een diëtiste, vochtmetingen, shuttle run test, houden van pop gesprekken ( persoonlijk opleidingsplan ), mentale leerlijn toepassen, etc.

Je kunt heel duidelijk de standaard neerzetten. Vooral binnen het veld. Buiten het veld betekent dat normaal gedrag vertonen en respect voor elkaar hebben. De meeste jongens zitten al jaren bij Feyenoord dus weten deze spelers hoe ze zich moeten gedragen. En als er dan eens wat gebeurd dan proberen we dat op te lossen zoals een vader dat ook met zijn kinderen zou doen. Eerlijk maar erg duidelijk! Binnen het veld is er veel ruimte om aan de speelwijze te werken en de spelers individueel aandacht te geven. Door middel van positiespelen, een partijspel van 11 tegen 11 of aanval tegen verdediging kun je al veel accenten leggen. De 11 tegen 11 op donderdag tegen de onder 19 neemt een belangrijke plek in.

Na twee weken zijn we gestart met de eerste oefenwedstrijd. Een week later een toernooi bij Be Quick in Zutphen. Een zwaar toernooi met goede tegenstanders die allemaal op een hoger niveau spelen. De tegenstanders hebben verschillende speelwijzen. Dat is erg leerzaam voor onze jongens. Iedereen krijgt zijn speelminuten. Het resultaat bij een dergelijk toernooi is eigenlijk ondergeschikt. Fit blijven, conditie op doen en ontwikkeling van onze speelwijze is waar het ons om gaat.

De twee daaropvolgende weken spelen we tegen Zwole A1 en Willem 2 A1 voor de beker. Na deze wedstrijden start voor ons de Nike A-junioren eerste divisie competitie. We hebben dit jaar een groep met potentie. Dat blijkt ook uit de resultaten in september en oktober. Iedereen krijgt speelminuten, we spelen dus nooit met een vast team, maar desondanks zijn de resultaten zeer behoorlijk. Dat resulteert in een goede plek op de ranglijst en dat is leuk voor de jongens. Bovendien zien we dat heel wat spelers zich goed ontwikkelen en opvallen bij de scouts van Oranje onder 18.

Dat is fantastisch maar ook compleet nieuw voor deze spelers. Spelen met Oranje onder 18 kost heel veel kracht. En dat heeft zijn invloed gehad bij het spelen in het eigen team. Met een aantal blessures en een zware schorsing als resultaat. Geen ramp want daar moeten we maar mee leren omgaan.

Conclusie na de eerste helft van seizoen: erg goed gestart maar Oranje onder 18, blessures en een proefwerkweek hebben ons in onze ontwikkeling even wat teruggeworpen. Dit hoort er allemaal bij en het is geen probleem bij jeugdvoetbal. In januari beginnen we weer fris en fruitig.

Groeten,

Jan Gösgens, trainer Feyenoord onder 18.

 

De eerste helft van het seizoen bij Feyenoord onder 18 Reviewed by on . De eerste helft van het seizoen bij Feyenoord onder 18 We zijn dit seizoen begonnen op 22 juli. Samen met de onder 19 starten we altijd een week eerder dan de o De eerste helft van het seizoen bij Feyenoord onder 18 We zijn dit seizoen begonnen op 22 juli. Samen met de onder 19 starten we altijd een week eerder dan de o Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top