Thursday , 25 April 2019

Home » Jeugdopleiding » Toernooien » Club Brugge U17 winnaar Future Talents Cup Boedapest

Club Brugge U17 winnaar Future Talents Cup Boedapest

April 16, 2015 9:39 am by: Category: Toernooien Leave a comment A+ / A-

De Brugse U17, onder leiding van Sven Vermant, wonnen deze middag de Future Talents Cup in Boedapest. In de finale versloeg het Partizan Belgrado met penalties. De jonge Bruggelingen mogen terugblikken op een geslaagd toernooi waarin ze goed gegroeid zijn.

De jongens van Sven Vermant begonnen nog aarzelend aan het toernooi. In een groep met PSV, FK Sarajevo, NK Maribor, Ferencvaros en FK Senica werd de openingswedstrijd nog verloren tegen het Slowaakse Senica, maar dankzij een doelpunt van Terry Osei-Berkoe sleepte Club in de topmatch tegen PSV een punt naar huis. Daarna begon Blauw-Zwart aan een winstreeks die niet meer eindigde. Ferencvaros was de eerste die voor de bijl ging, met 0-1. Sarajevo werd met 2 doelpunten in het eerste halfuur al vroeg uit de wedstrijd gespeeld. De tweede goal, gescoord door Jules Vanhaecke, was trouwens een beauty. De aanvaller schoot van afstand, de doelman stond perplex en kon enkel kijken hoe de bal tegen de netten vloog.

In de laatste wedstrijd van groep A was Maribor de tegenstander van dienst. PSV had zijn laatste wedstrijd gewonnen, dus moest Club ook winnen om door te gaan naar de Play-Offs. Een vroegtijdig einde van het toernooi leek in de maak toen Van Maele Club met een own-goal op achterstand zette, maar Osei-Berkoe, D’Errico en Janssens zorgden voor een toch nog ruime overwinning.

In de Play-Offs ging Club op zijn sterke elan door. In de halve finale tegen Sturm Graz kwam Club weer vroeg op achterstand, maar Van Vaerenberg speelde erg sterk voorin en zette met een doelpunt en een assist Club op weg naar een ruime 1-4-overwinning.

Het Servische Partizan Belgrado kondigde zich aan als een taaie brok voor de finale. In de reguliere speeltijd bleven beide Clubs steken op 1-1. Strafschoppen kondigden zich aan en daarin trok Club aan het langste eind. Het werd 4-5 en de Brugse youngsters mogen met een flinke schouderklop terug naar huis.

Bron: clubbrugge.be

Club Brugge U17 winnaar Future Talents Cup Boedapest Reviewed by on . De Brugse U17, onder leiding van Sven Vermant, wonnen deze middag de Future Talents Cup in Boedapest. In de finale versloeg het Partizan Belgrado met penalties. De Brugse U17, onder leiding van Sven Vermant, wonnen deze middag de Future Talents Cup in Boedapest. In de finale versloeg het Partizan Belgrado met penalties. Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top