Thursday , 23 May 2019

Home » Coaches » Cursussen/Seminars » BFC Pro organiseert Nationale Trainersdag

BFC Pro organiseert Nationale Trainersdag

May 18, 2015 9:35 am by: Category: Cursussen/Seminars Leave a comment A+ / A-

Op zaterdag 30 mei organiseert BFC Pro in samenwerking met de KBVB, Topsportslab en Polar zijn Nationale Trainersdag in Leuven.

In de voormiddag geven enkele toptrainers demotrainingen op het A-veld van Oud-Heverlee Leuven. Na de lunch en een korte Algemene Vergadering van BFC Pro, geven verschillende internationale en Belgische experts bijscholingen over tactiek, fysieke voorbereiding, trainingsleer en dergelijke. Aansluitend vindt de uitreiking van de Guy Thys Award plaats in aanwezigheid van de pers.

Inschrijven voor de de Nationale Trainersdag kost 75 euro. Enkel aan de ochtend- of de namiddagsessie deelnemen kan eveneens. De hele dag is goedvoor 4 licentiepunten. Inschrijven kan via www.coacheducation.be. Wees er snel bij, want de plaatsen voor de namiddagsessie zijn beperkt!

Christian Damiano werd Europees kampioen met de nationale ploeg U18 van Frankrijk. Hij werkte onder meer in Liverpool en Juventus. Christian zal in de voormiddag een sessie uitwerken rond meerderheidssituaties en in de namiddag over de jeugdopleiding in Frankrijk.

Rene Felen is een “teamontwikkelaar”. Deze docent van de Nederlandse voetbalbond is onder andere betrokken geweest bij clubs als  PSV, Valencia, Feyenoord en nu bij Southampton. Bij Southampton werkt Rene samen met Ronald Koeman.

Dennis Demmers is de huidige hoofdcoach van GA Eagles in Nederland. Hij werd in Nederland verkozen tot beste amateurcoach en zal een demonstratietraining geven. In de namiddag zal hij een toelichting geven bij zijn werkmethode.

Prof. Dr. Mart Buekers is docent aan de K.U.Leuven en was succesvol coach van verschillende volleybalploegen. Hij wordt aanzien als een autoriteit op het gebied van trainingsleer.

Bart De Roover is vooral bekend in Belgie als toenmalig coach van Zulte Waregem en Waasland Beveren. De voorbije twee jaar werd Bart kampioen met de beloftenploeg van Aziatische topclub Al-Ahli. Daar werkte hij nauw samen met Vitor Perreira (ex-coach van Porto). Bart zal een training uitwerken op basis van de trainingsmethodiek bij FC Porto.

Tom Saintfiet is de huidige bondscoach van Togo. Hij zal een presentatie geven over zijn ervaringen in het buitenland.

Programma:

09.30 – 10.00 uur: Ontvangst

10.00 – 12.30 uur: Demonstratietrainingen
– Christian Damiano: Numerieke meerderheid
– Pieter Jacobs: Multiskill training
– Sander van Praet: Techniektraining
– David Bombeke: Pro-activatie en coretraining
– Bart de Roober: Trainingsopbouw FC Porto
– Dennis Demmers: Demonstratietraining

12.45 – 13.45 uur: Netwerken en Algemene Vergadering BFC Pro

13.45 – 15.30 uur: Pro Presentaties
– Christian Damiano (Juventus, AS Roma, Inter Milan)- Rene Felen (Southampton)
– Prof. Dr. Bart Muekers (KU Leuven)
– Tom Saintfiet (Bondsoach Togo)
– Stig Meylemans (Topsportlabs)
– Pieter Hélin (Polar)

15.30 – 16.00 uur: Panelgesprek ‘Ontwikkelingen in het voetbal’

16.00 – 16.30 uur: BFC Pro Awards

 

Prijs
BFC Pro Leden: gratis

Niet leden: 75 euro

 

Inschrijven kan op www.coacheducation.be.

 

 

 

BFC Pro organiseert Nationale Trainersdag Reviewed by on . Op zaterdag 30 mei organiseert BFC Pro in samenwerking met de KBVB, Topsportslab en Polar zijn Nationale Trainersdag in Leuven. In de voormiddag geven enkele to Op zaterdag 30 mei organiseert BFC Pro in samenwerking met de KBVB, Topsportslab en Polar zijn Nationale Trainersdag in Leuven. In de voormiddag geven enkele to Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top