Thursday , 25 April 2019

Home » Bloggers » Art Langeler » Art Langeler – Twente-weekeinde

Art Langeler – Twente-weekeinde

April 7, 2015 10:07 am by: Category: Art Langeler Leave a comment A+ / A-
Dubbele confrontatie
Zaterdag een dubbele confrontatie van PSV tegen FC Twente. Morgenmiddag speelt de Onder 19 tegen Twente O19. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Na de schifting in de winterstop spelen beide teams in de kampioenspoule. PSV heeft daarin een paar zeperds te verwerken gekregen (2x AZ verloren, 1x Ajax onderuit) maar ook een paar keer behoorlijk gespeeld (N.E.C.-thuis, gedeeltes van Heerenveen-uit). De weerstand is goed gebleken, de spelers van PSV komen aan hun trekken. Twente had na de eerste seizoenshelft grote verwachtingen voor de kampioenspoule maar dat komt er niet uit.

Belooft goede match te worden
Ook in Enschede worden jongens doorgeschoven naar de oudere teams (o.a. Hidde ter Avest maakte onlangs zijn debuut in Twente 1) en na verschillende nederlagen o.a. tegen PSV staat Twente zevende van de acht. Het belooft dus een goede match te worden. PSV kan aansluiten bij de top-3 bij winst, Twente kan weg van de onderste plekken bij een goed resultaat. Na goede jaren van de Twente jeugdacademie zal het daar de komende jaren minder gaan ben ik bang, de PSV-academie zit juist enorm in de lift en zal de komende jaren ook in kwaliteit van spelers omhoog gaan. Vorig jaar was deze wedstrijd iets van 7, 8-0. Dat zal morgen niet gebeuren, we hopen op een spannende gelijk opgaande wedstrijd met een overwinning voor de thuisploeg.

Af en toe nog contact
In de avond speelt PSV uit bij Twente. Dit is van oudsher een beetje mijn regio (de Achterhoek is dichtbij Enschede) en ik heb daar de nodige contacten. Ik ben uitgenodigd in een box en mag in ruil voor een praatje en analyse van de wedstrijd vanuit een luxe stoel gaan bekijken. Ik kom graag bij Twente, het stadion is geweldig, het publiek zeer fanatiek en lawaaierig. Laat ik meteen uitspreken dat ik geen enkel belang hecht aan de prestaties van Twente op dit moment, sterker nog ik hoop van harte dat zij de komende twee wedstrijden verliezen. Na PSV krijgen zij PEC op bezoek, mijn voorkeur voor die club lijkt me duidelijk. Zo af en toe is er nog wel een contact met Darryl Lachman en Younnes Moktar, de spelers van Twente die in mijn tijd bij PEC speelden. De club en zij zitten in lastig vaarwater momenteel, toch is het altijd leuk hen weer even te zien, ik zoek ze even op voor of na de wedstrijd.

Hoop definitief weghalen
Voor PSV is het helder; er moet gewonnen worden. Ik heb zelf een aantal keren in mijn leven in de situatie gezeten waarin PSV nu zit, zowel als speler als trainer. Bij PEC stonden we in een seizoen acht punten voor maar na drie wedstrijden 0-0 rook de concurrent bloed en haalden we het niet. Een jaar later stonden we vijf punten voor en na een gelijkspel leek het spannend te worden. Maar toen de concurrent de dag erna verloor was het klaar en twee weken later stonden we met de schaal. De situatie op dit moment is dat Ajax met een paar ongelooflijk gelukkige overwinningen nog steeds een beetje hoop heeft. Dit weekeinde kunnen we deze hoop definitief weghalen. Winnen bij Twente zal de druk doen opschroeven en bij puntverlies in Utrecht is het gelopen. Laten we dit scenario maar aanhouden dit weekeinde! Conclusie; ik gun Twente alles, maar zaterdag (en dinsdag) moeten de punten toch even naar de andere partij…

Art Langeler
Hoofd Jeugdopleiding

Art-Langeler
Bron: psvjeugd.nl
Art Langeler – Twente-weekeinde Reviewed by on . Dubbele confrontatie Zaterdag een dubbele confrontatie van PSV tegen FC Twente. Morgenmiddag speelt de Onder 19 tegen Twente O19. Een belangrijke wedstrijd voor Dubbele confrontatie Zaterdag een dubbele confrontatie van PSV tegen FC Twente. Morgenmiddag speelt de Onder 19 tegen Twente O19. Een belangrijke wedstrijd voor Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top