Friday , 31 August 2018

Home » Bloggers » Art Langeler » Art Langeler – Tijd voor toernooien!

Art Langeler – Tijd voor toernooien!

May 19, 2015 9:52 am by: Category: Art Langeler Leave a comment A+ / A-

De competities zitten erop, tijd voor de toernooien!
PSV heeft (uiteraard) een gedachte achter het beleid om met toernooien mee te doen. Jaarlijks komen er een hoop aanvragen binnen van toernooien. Variërend van het jaarlijkse kermis-toernooi van de plaatselijke amateurclub tot aan het meest prestigieuze jeugdtoernooi in het buitenland. Als de aanvragen binnenkomen worden ze allemaal doorgestuurd naar onze ‘toernooicommissie’ onder leiding van Cees van Merode. Hij doet samen met Frank van Doveren de eerste screening, waarna er al een hoop toernooien afvallen. Degenen die over zijn worden voorgelegd aan mij en daarna aan de trainers. Hierbij hanteren we een paar duidelijke richtlijnen.

Weerstand, het belangrijkst
Als PSV een toernooi wint is dat in principe een reden er niet meer naar toe te gaan het jaar erna, blijkbaar is de weerstand niet hoog genoeg geweest. Uiteraard is hier een nuance in, de Onder 15 heeft vorig jaar het toernooi in Groenlo gewonnen maar de weerstand is daar prima met Barcelona, Leverkusen, Ajax en Feyenoord onder meer. Toch moet het streven zijn elk toernooi te spelen met een zo hoog mogelijke weerstand, het liefst van internationaal karakter. Voorwaarden; als we meedoen aan een toernooi moet alles goed geregeld zijn. Verblijf en vervoerskosten zijn voor de organiserende partij, bij toernooien voor teams onder 16 jaar kijken we ook nog heel specifiek naar veiligheid, dat moet voor de kinderen uiteraard onder alle omstandigheden gewaarborgd zijn.

Graag in het buitenland
Plaats; we spelen graag toernooien in het buitenland, om de spelers te laten wennen aan reizen, hotels, andere omstandigheden. Per slot van rekening leven ze ook in zo’n ritme als ze bij PSV 1 spelen met elke week een midweekse (internationale) wedstrijd. Regio-binding , als het enigszins past spelen we toernooien in de buurt van Eindhoven. Hier zijn de meeste PSV-fans die graag de jeugd zien spelen in hun plaats. We willen ons ook graag laten zien en mensen laten delen in onze voetbal-academie en voetbalteams.

Jeugdcompetities stilleggen
En zo komen we overal, van Nuenen tot Terborg, van Qatar tot Japan. Dit zijn natuurlijk de beste tijden om te gaan, evenals in de herfst of tijdens de wintermaanden. Ikzelf zou graag willen dat de jeugdcompetities in de maanden januari en februari stilliggen. Dat heeft meerdere voordelen; ten eerste gaat de competitie door tot in juni zodat het wat meer gelijkloopt met de schoolvakanties (!) Nu hebben de kinderen voetbalvrij maar moeten we ons in alle bochten wringen om de voorbereiding goed te kunnen doen en de kinderen ook de kans te geven met hun ouders op vakantie te kunnen gaan… Ten tweede zouden wij de kans hebben om in de wintermaanden toernooien te spelen in het buitenland. Qatar organiseert in deze maanden vaak dingen, ook in Zuid-Amerika zouden we dan mee kunnen doen met grote toernooien. Hier is het slecht weer, dus dat past dan goed. Afijn, die lobby zal ik de komende tijd eens opstarten bij de bond.

Dit weekeinde vliegen de PSV-teams her en der uit, als u in de gelegenheid bent dan tref ik u wellicht ergens langs de velden!

Art Langeler
Hoofd Jeugdopleiding

Art-Langeler

 

Art Langeler – Tijd voor toernooien! Reviewed by on . De competities zitten erop, tijd voor de toernooien! PSV heeft (uiteraard) een gedachte achter het beleid om met toernooien mee te doen. Jaarlijks komen er een De competities zitten erop, tijd voor de toernooien! PSV heeft (uiteraard) een gedachte achter het beleid om met toernooien mee te doen. Jaarlijks komen er een Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top