Thursday , 23 May 2019

Home » Bloggers » Art Langeler » Art Langeler – Kampioen

Art Langeler – Kampioen

April 28, 2015 9:45 am by: Category: Art Langeler Leave a comment A+ / A-

Schitterend om mee te maken
Na zaterdagavond op de hoogste plek van het stadion (vak EE) te hebben gekeken met kids en vrouw barstte het feest los. Om me heen zaten die-hard supporters van PSV, schitterend om mee te maken hoe zij het beleefden. Voelde dan ook geen enkele behoefte om na de wedstrijd nog naar kleedkamer, spelershome, business club, bestuursloge of De Verlenging te gaan. Dit was al zo intens, mooier kon niet. De kinderen genoten met volle teugen met de uitgedeelde schalen en riepen als hardste ‘Hier in het zuiden’ haha, aardig geïntegreerd dus in Brabant!

Huldiging op televisie
Zondag hebben we de huldiging gekeken op tv, vond het niet verantwoord om tussen de enorme mensenmassa te gaan staan, en op het bordes staan daar had ik geen behoefte aan. Dat stuk hoort toch primair bij de spelers en staf, en dat lieten ze weten ook. Zondagavond feest in De Verlenging en of het komt doordat we kampioen zijn geworden of door iets anders weet ik niet, maar er was een grote verbondenheid tussen alle geledingen. Dat hebben we hiermee dan ook bereikt… Bij mijn eerste feestje in De Verlenging twee jaar geleden werd ik door een wat bekakte man aangesproken op het feit dat de jeugdtrainers en ik in een korte broek aanwezig waren (dat past niet bij uw functie meneer Langeler), nu stond iedereen te hossen in PSV-shirts, vloeide het bier als vanouds en liepen spelers van PSV1, jeugdtrainers, kantoorpersoneel en ondersteunend personeel gebroederlijk de polonaise! Heel mooi om te zien.

Waan van de dag
Teruggekeerd bij de waan van de dag vloeit de bereikte prestatie ook door naar de academie. Het jongste PSV-team ooit dat kampioen wordt, het PSV-team met de meeste zelfopgeleide spelers ooit dat kampioen wordt. Dat zijn hele prettige gegevens voor ons. Het bestaansrecht van een goede opleiding is bewezen en het zal in de komende jaren alleen maar beter gaan. Dat moet ook want niet alles is momenteel hosanna. Dinsdagavond was ik getuige van het feit dat FC Utrecht Onder 17 bij ons tegen onze Onder 17 kampioen werd. FC Utrecht, die met elkaar een geweldige teamprestatie leverden en met een lichting redelijke spelers samen PSV, Ajax, Feyenoord en AZ aftroefden. Het zij ze gegund en van harte gefeliciteerd maar wat moeten wij ons achter de oren krabben. Ons Onder 17-team bestaat uit internationals uit Nederland, België, Italië en Denemarken maar krijgt het dit seizoen maar niet voor elkaar als team te spelen, het is duidelijk een ELF-tal. Dat bleek al de eerste seizoenshelft waarin met pijn en moeite de kampioenspoule bereikt werd met als dieptepunt het terechte verlies tegen VVV/Helmond Sport, ook hier op De Herdgang.
Na een opleving in resultaat (door individuele kwaliteit wordt nog wel eens een wedstrijd gewonnen) liet het team dinsdag zien nauwelijks progressie geboekt te hebben. Wel voetballend, niet als team.

Moet veel beter
De staf en de club zijn met allerlei acties bezig dingen te verbeteren, wisselvalligheid en wispelturigheid hoort bij de leeftijd maar de boys moeten het toch echt zelf gaan inzien en ernaar gaan handelen. Lukt ze dit, dan is dit team in staat veel beter te presteren dan nu. Lukt ze dit niet, dan zal een enkeling de weg naar het hoogste niveau vinden maar zal het overgrote deel van deze selectie al snel richting hun plafond gaan… In de kleedkamer zitten terwijl een kleedkamer naast je feest gevierd wordt is mij als speler gelukkig niet gebeurd, ik hoop het als verantwoordelijke voor de jeugdopleiding van PSV ook niet al te vaak meer mee te maken. Ik werd er behoorlijk chagrijnig van. Ongetwijfeld zaten er in de PSV-kleedkamer 16 jongens en 6 stafleden die het zelfde gevoel hadden. Dat is dan misschien wel het beste leermoment van dit jaar… Nogmaals FC Utrecht van harte gefeliciteerd en excuus voor mijn horkerige gedrag, jullie hebben het fantastisch gedaan!

Art Langeler
Hoofd Jeugdopleiding

Art-Langeler

 

Bron: psvjeugd.nl

Art Langeler – Kampioen Reviewed by on . Schitterend om mee te maken Na zaterdagavond op de hoogste plek van het stadion (vak EE) te hebben gekeken met kids en vrouw barstte het feest los. Om me heen z Schitterend om mee te maken Na zaterdagavond op de hoogste plek van het stadion (vak EE) te hebben gekeken met kids en vrouw barstte het feest los. Om me heen z Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top