Thursday , 25 April 2019

Home » Bloggers » Art Langeler » Art Langeler – Held van de Herdgang

Art Langeler – Held van de Herdgang

March 23, 2015 9:41 am by: Category: Art Langeler Leave a comment A+ / A-
Uitgesproken mening met nodige humor
Zo rond het einde van de morgen komt hij binnen. Altijd met een hoofddeksel, want de zon is nogal scherp op zijn hoofd. De tas moet uit de jaren zeventig zijn, een mooie oude tas waarin veel te veel papieren zitten. Toch gaat de tas elke dag mee naar huis en weer terug naar kantoor. Cees, want daar heb ik het over, sluit aan bij de lunch na het opstarten van de computer en het wegwerken van de eerste mails. Dat zijn er nogal wat op een dag, want er komen (gelukkig) steeds weer uitnodigingen binnen voor binnen en buitenlandse toernooien. Bovendien is er altijd wel een gele of rode kaart te verwerken, een schorsing door te geven of een aanvraag van een trainer, club of bekende door te sturen. Tijdens de lunch komen de verhalen, vaak van vroeger, maar ook van nu. Veelal met de bekende sarcastische ondertoon, maar nooit zo gemeend. De jeugd van tegenwoordig, het spel van PSV 1, de prestaties van Jong PSV of de kwaliteit van het eten, alles passeert aan de eettafel en over alles heeft Cees een uitgesproken mening. Uiteraard met de nodige humor, gezellig is het elke dag weer. Niets beter voor de onderlinge band als met zijn allen gezamenlijk eten overdag, maar dat terzijde.

Een mensenleven lid van PSV
Cees is al een mensenleven lid en vrijwilliger van PSV. Zo lang PSV een jeugdafdeling heeft, zolang is Cees ook al op De Herdang. Als teamleider zoals dat vroeger heette, en als wedstrijdsecretaris. Tot een paar jaar geleden de gezondheid roet in het eten strooide deed Cees alles en nog meer bij de club. Daarna een fase wat minder maar gelukkig gaat het momenteel weer erg goed. Dus hoef ik er echt niet achteraan als er een bezwaarschrift moet komen voor een onterechte schorsing in onze ogen. Of een vrijgave-brief, of wat dan ook voor schriftelijk document. Cees is een geweldige auteur, en is zo mogelijk nog scherper met de pen dan met de mond. Hij vertelde is een verhaal over een van mijn voorgangers die een brief van hem wou zien voor dat hij opgestuurd werd naar de KNVB. Met rood waren er een paar aanvullingen gemaakt, of Cees deze even wou veranderen… dat was stevig tegen het verkeerde been. Na de opmerking dat hij dan beter zelf de brief kon maken en ook de volgende keren dat er een brief moest komen werd er uiteraard stevig gedimd haha… Het enorme netwerk dat hij door de jaren heeft opgebouwd helpt bij vele dingen, zo worden een aantal zaken net even iets makkelijker of sneller geregeld. Bovendien spreekt hij goed Frans wat ook wel makkelijk is met België en Frankrijk om de hoek.

Ik hoef geen spatjes te hebben
Aan het einde van de middag gaat de computer uit en is de werkdag voorbij. Als er tenminste geen wedstrijd is in de avond want die wordt nog steevast gekeken. De aanpassingen van de bestuurskamer en het terras zijn goed geweest, een van de barkrukken is de vaste plek, die plek wordt dan ook terecht vrijgehouden. Voor mij als nieuwkomer was en is het heel prettig dat Cees er al zolang is. Zo weet ik wat waar vandaan komt, waarom keuzes zijn gemaakt et cetera. Meestal gaan wij prima door de deur, soms komt Cees met dingen waarbij hij het gesprek start ongeveer zo: Art, ik weet al dat je dit niet gaat doen, maar… Haha, en andersom hoef ik ook geen spatjes te hebben want dan komt er al snel een opmerking als: ik heb al negen voorgangers van jou gezien hè, dus rustig aan… mooie voetbalhumor en helemaal waar!

Naar IJmuiden
Vrijdag mag ik met Cees naar IJmuiden, waar Jong PSV speelt tegen Telstar. Met Frank zijn we de 3-koppige vertegenwoordiging van PSV op bestuursniveau. Ik heb liever geen stropdas om maar Cees heeft altijd de mooiste, goede compensatie… ik heb er zin in!

Art Langeler
Hoofd Jeugdopleiding

Art-Langeler
Art Langeler – Held van de Herdgang Reviewed by on . Uitgesproken mening met nodige humor Zo rond het einde van de morgen komt hij binnen. Altijd met een hoofddeksel, want de zon is nogal scherp op zijn hoofd. De Uitgesproken mening met nodige humor Zo rond het einde van de morgen komt hij binnen. Altijd met een hoofddeksel, want de zon is nogal scherp op zijn hoofd. De Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top