Sunday , 21 July 2019

Home » Jeugdopleiding » Clubs » Ajax legt invloed zaakwaarnemers aan banden

Ajax legt invloed zaakwaarnemers aan banden

December 24, 2013 11:10 am by: Category: Clubs, Jeugdopleiding Leave a comment A+ / A-

De taak van de zaakwaarnemer bij Ajax gaat veranderen. De Amsterdammers willen de invloed van de spelersmakelaars beperken, zegt Johan Cruijff maandag in zijn column in De Telegraaf.

“De club gaat ook in dit opzicht rugdekking aan de speler geven”, aldus Cruijff. “De komende tijd zal het technische hart alle jonge spelers gaan inschalen. Iedereen krijgt een soort ranking, waar een vaste financiële vergoeding tegenover staat. Zodra ze een hogere status afdwingen, zoals Veltman, Klaassen en Denswil hebben gedaan, dan volgt automatisch een financiële bijstelling.”

Ajax - Cruijff Jonk Bergkamp

Hierin moet de zaakwaarnemer volgens Cruijff ondersteunend zijn en niet gaan dwarsliggen. “Doet hij dat wel, dan kan de speler op zoek naar een andere club en komt die manager er bij Ajax niet meer in”, stelt Cruijff.”Komt een ander talent met diezelfde zaakwaarnemer aanzetten, dan heeft hij pech, want de club gaat niet in zee met mensen die uiteindelijk het opleidingsproces verstoren. Zo wordt de filosofie aangescherpt.”

Cruijff wil dat een speler zijn opleiding bij Ajax voltooit en tot zijn 22e of 23e bij de club blijft. “Dan krijgt hij van Ajax ook alle medewerking om door de voordeur te vertrekken. Als een zaakwaarnemer namens de speler van dit traject af wil stappen, dan geeft hij aan geen vertrouwen te hebben in de mensen die de voetballer opleiden. Als je dat vertrouwen niet hebt, dan hoef je ook niet te komen.”

Ajax legt invloed zaakwaarnemers aan banden Reviewed by on . De taak van de zaakwaarnemer bij Ajax gaat veranderen. De Amsterdammers willen de invloed van de spelersmakelaars beperken, zegt Johan Cruijff maandag in zijn c De taak van de zaakwaarnemer bij Ajax gaat veranderen. De Amsterdammers willen de invloed van de spelersmakelaars beperken, zegt Johan Cruijff maandag in zijn c Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top