Thursday , 30 August 2018

Home » Jeugdopleiding » Clubs » Ajax’ Kweekvijver: Redan een geniale etter

Ajax’ Kweekvijver: Redan een geniale etter

May 19, 2015 9:57 am by: Category: Clubs Leave a comment A+ / A-

Wekelijks brengt Bram van der Ploeg verslag uit van de gebeurtenissen rondom de jeugdopleiding van Ajax. Deze week steekt hij de loftrompet over Daishawn Redan, die met Ajax C1 de beker won.

Wie zaterdagavond dacht even een rustige bekerfinale te gaan kijken in het doorgaans gezellige Koning Willem II Stadion kwam bedrogen uit. Ajax C1 en Willem II C1 deden op het veld niet eens zo heel veel goed, maar de hele avond was er eentje voor de spelers om niet snel te vergeten. Toen de rook (letterlijk) was opgetrokken mocht Ajax voor de derde keer dit seizoen een prijs de lucht in houden. Een geweldige groep met een geniale etter in de punt.

Rond de klok van 18.15 uur kwam ik aanrijden in Tilburg. Bizar druk, alleen al op de parkeerplaats. Getoeter, hele families over de motorkap, Tilburg liep uit voor een avondje Willem II C1. De spelers op het veld wisten niet wat ze zagen toen ze na de warming-up de kleedkamer opzochten. Duizenden mensen op de hoofdtribune gingen tekeer, een echte finale-sfeer.

Zelfs de fanatieke aanhang van Willem II was aanwezig, op een aparte tribune met zakken vol vuurwerk. Krijsende kinderen die zich rot schrokken toen de grachten werden volgegooid met bommetjes. Spelers keken hun ogen uit en gelukkig hadden ze tien minuten extra om te wennen aan het vocale geweld omdat de paar stewards die van de partij waren richting harde kern moesten om de boel een beetje te sussen.

De wedstrijd ontwikkelde zich precies zoals het zou moeten. Ajax was weliswaar beter en Willem II bakte er weinig van, maar de Tilburgers maakten uit de enige uitbraak van de wedstrijd wel een goal. Publiek op de banken, spelers gek. Nog maar een vuurwerk-knal, dit kon nog weleens een lastig avondje worden voor Ajax, dat al een supercup en een kampioenschap op zak had.

Op de momenten dat de Amsterdammers het echt moeilijk hebben, is daar echter altijd Daishawn Redan. De spits die er 33 maakte voor zaterdagavond mag zo onderhand wel een fenomeen worden genoemd. van een lastig boogballetje voor de goal van Juan Familia Castillo maakte Redan het maximale. Met een overtuigende zweefduik kopte hij de bal in de verre hoek. Juichen geblazen, voor de 34e keer dit seizoen.

Redan is een klasse apart, zoals zijn familie in een eerdere Ajax’ Kweekvijver al benadrukte. Wie het niet wilde geloven of wilde zien, kan er echt niet meer omheen. Goalgetters met bizarre aantallen zoals Redan zijn er wel vaker, maar Redan maakt niet alleen doelpunten. Hij sleurt, werkt hard, is ijzersterk aan de bal, daarmee altijd een aanspeelpunt en ondanks zijn honger naar doelpunten bereidde hij al heel veel doelpunten voor. Compleet plaatje.

Enige dingetje waar hij zichzelf nog in tegen kan komen is zijn gedrevenheid. Bij iedere foute pass van een medespeler gaan de armen wagenwijd de lucht in. ‘Wat flik je me nou’, lijkt Redan steeds weer te zeggen. Wilde armgebaren als hij wordt afgefloten door de scheidsrechter en een nors gezicht richting de grensrechter als de vlag omhoog gaat. Het kan een kracht zijn als je het controleert, maar Redan kreeg ook zaterdag niet voor niets verwijtende blikken van coach Brian Tevreden. Gedrevenheid omzetten in positieve energie, de opdracht is duidelijk.

Verder geen kwaad woord over Redan, die ook bij de 1-2 van Richonell Margaret belangrijk was in de zestien. niemand die toen kon vermoeden dat het de laatste treffer was van de avond. De ambiance bleef de spelers dan ook verrassen. Ruzietje op de tribune, opnieuw vuurwerk voor de start van de tweede helft; de scheidsrechter en de stewards bleven er maar druk mee. Tevreden liep na rust naar de scheidsrechter om te zeggen dat hij er wel klaar mee was, ook om zijn spelers te beschermen. De fans achter het doel gedroegen zich verder echter voorbeeldig. Toen Millen Baars in de eerste helft ogenschijnlijk zwaar geblesseerd van het veld moest, gaven de vuurwerkboys van Willem II hem een massaal applaus.

Dat Ajax de zege over de streep trok was verder, zoals tevreden meteen benadrukte, het bewijs dat C1 er dit seizoen stond op de momenten dat het moest. Zoals ik hier eerder schreef deed Ajax dat met spelers die ongelofelijk veel potentie hebben. Niet voor niets stikt het volgend seizoen van de eerstejaars B-junioren bij de B1. Sven Botman, Jurgen Ekkelenkamp, Mitchell Bakker, Juan Familia Castillo, Millen Baars en misschien ook wel Giovanni de la Vega. sta er daarnaast niet raar van te kijken als Redan gaandeweg het seizoen vanuit de B2 de stap maakt naar de B1. Het zegt alles. Op naar de B-jeugd en daarna de A-jeugd. Kijken of Redan die dertig goals ook dan kan aantikken.

 

Bron: ajaxshowtime.com

Ajax’ Kweekvijver: Redan een geniale etter Reviewed by on . Wekelijks brengt Bram van der Ploeg verslag uit van de gebeurtenissen rondom de jeugdopleiding van Ajax. Deze week steekt hij de loftrompet over Daishawn Redan, Wekelijks brengt Bram van der Ploeg verslag uit van de gebeurtenissen rondom de jeugdopleiding van Ajax. Deze week steekt hij de loftrompet over Daishawn Redan, Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top