Thursday , 23 May 2019

Home » Jeugdopleiding » Clubs » Ajax’ Kweekvijver: Gezeik heeft ‘m goed gedaan

Ajax’ Kweekvijver: Gezeik heeft ‘m goed gedaan

May 14, 2015 11:29 am by: Category: Clubs Leave a comment A+ / A-

Wekelijks brengt Bram van der Ploeg verslag uit van de gebeurtenissen rondom de jeugdopleiding van Ajax. Deze week een beschouwing van Ashraf El Mahdioui, de aanvoerder van Ajax A1 die geschorst werd voor een incident met mishandeling.

Een geweldig seizoen werd zaterdag door de spelers van Ajax A1 afgesloten met een dikverdiende landstitel. Waar C1 zich eerder op de dag al kroonde tot kampioen, deed de talentenbrigade van Saïd Ouaali dat ‘s middags dunnetjes over. De meeste kampioenen hebben nu vakantie en zijn daar duidelijk ook aan toe. C1 speelt echter nog in de beker en ook voor Ashraf El Mahdioui had het seizoen nog wel even mogen duren.

El Mahdioui was anderhalf jaar lang de talentvolle middenvelder die na één seizoen in Amsterdam al werd uitgeroepen tot Talent van De Toekomst. een verdiende award aangezien hij zich moeiteloos aanpaste en als captain met A1 kampioen werd. Dat imago kreeg een flinke knauw nadat hij alweer bijna twee maanden geleden negatief in het nieuws kwam. Een agente zou zijn mishandeld, opeens was het rustige leventje verdwenen.

Ajax zocht uit wat er precies was gebeurd en greep in. Net als Samet Bulut werd El Mahdioui voor een maand geschorst door de club. Want hoewel zij niets hadden gedaan, hadden zij niet in de negatieve positie mogen komen, zo stelde Ajax. El Mahdioui mocht weliswaar trainen, maar wedstrijden speelde hij niet. Waar dat voor Bulut vooral heel zuur was omdat hij de ballen vanuit alle hoeken binnen schoot, daar was een maandje in de luwte voor El Mahdioui misschien wel een voordeel. Sportief gezien dan.

Want een schorsing is nooit fijn en helemaal niet in deze situatie. El Mahdioui wilde er logischerwijs niets over kwijt, maar zijn agent zei na de hele heisa al dat zijn cliënt flink in de put zat. Afgemaakt in de media, terwijl nog steeds eigenlijk niemand weet wat er nou exact gebeurd is. Dat komt aan en dat kon er bovendien nog wel bij. Want El Mahdioui zat voor de winterstop al niet zo heel lekker in zijn vel.

Hij kampte met blessures, hij was een keer flink ziek en in de tussentijd kwam Carel Eiting als een raket op zijn positie als controlerende middenvelder. Eenmaal fit was El Mahdioui niet de heerser en verdeler die hij vorig seizoen was. Balletjes breed gingen regelmatig over de zijlijn en hij zat bovendien vaker dan hij zou willen op de bank. Toen kwam er dat gezeik nog eens overheen. Volledig gebroken was hij een maandje even uit beeld.

Een uitkomst, zo blijkt de laatste weken. Want El Mahdioui is terug en liet de laatste wedstrijden zijn oude vorm zien. Hij reageerde twee weken geleden na zijn rentree getergd voor de camera van Ajax TV. Hij had zojuist gescoord tegen ADO Den Haag (3-0) en stelde dat hij wel iets te bewijzen had. Voor zichzelf en voor de club, hij bleef uiterst netjes. Geen wraakgevoelens, gewoon alles geven.

En juist El Mahdioui was afgelopen zaterdagmiddag tegen NEC de sleutel tot succes. Hij had de boel volledig onder controle op het middenveld, zoals in zijn beste dagen. Hij is behendig in de korte ruimte, kan het spel makkelijk verleggen en is positioneel uitermate sterk. Daardoor raakt hij nooit in de problemen, zoals hij dat in de eerste seizoenshelft dus weleens raakte. Geen foutjes meer, maar een solide optreden. Net als tijdens zijn invalbeurten tegen ADO en PSV.

Voor de captain zit het seizoen er nu echter op. Geen EK U19 voor hem en ook A1 is uitgespeeld. Misschien dat men bij A2 nog een beroep doet op El Mahdioui, maar anders moet de blik op volgend seizoen.Een jaar waarin hij de stap gaat zetten naar Jong Ajax, een team waar collega Sam van Raalte al een rol voor hem ziet weggelegd. Een cruciaal jaar bovendien met een contract tot de zomer van 2016 op zak. Daarover maak ik mij echter totaal geen zorgen.

Als hij net zo getergd en gemotiveerd uit de zomer komt als dat hij kwam na zijn schorsing, dan is hij hard op weg naar succes. Succes dat vanzelfsprekend leek na een geweldig eerste jaar. Die El Mahdioui is er nog en dat is een zegen voor Ajax. Jammer dat hij niet nog enkele weken door kan op het allerhoogste niveau, al was het alleen maar om de criticasters nog wat extra de mond te snoeren. Want al dat gezeik heeft ‘m goed gedaan.

 

Bron: ajaxshowtime.com

Ajax’ Kweekvijver: Gezeik heeft ‘m goed gedaan Reviewed by on . Wekelijks brengt Bram van der Ploeg verslag uit van de gebeurtenissen rondom de jeugdopleiding van Ajax. Deze week een beschouwing van Ashraf El Mahdioui, de aa Wekelijks brengt Bram van der Ploeg verslag uit van de gebeurtenissen rondom de jeugdopleiding van Ajax. Deze week een beschouwing van Ashraf El Mahdioui, de aa Rating: 0

About academievoetbal

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

scroll to top